Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ


Μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, βλέπουμε σε όλον τον κόσμο πόλεις να καίγονται, μαγαζιά να λεηλατούνται, αγάλματα να γκρεμίζονται.
Το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, ύστερα από απαίτηση ομάδας φοιτητών, αποφάσισε να αφαιρέσει από ένα πανεπιστημιακό κτίριο το όνομα του σημαντικότερου Βρετανού πολιτικού του 19ου αιώνα και γίγαντα του κλασικού φιλελευθερισμού, William Ewart Gladstone επειδή ο ...πατέρας του είχε σχέσεις με το εμπόριο σκλάβων. (το ότι ο ίδιος ο Gladstone ήταν εναντίον του θεσμού της δουλείας, προφανώς δεν έχει καμιά σημασία για τους υστερικούς του "αντι-ρατσισμού"- https://www.bbc.com/news/uk-england-merseyside-52990464 ).
Λευκοί, που διέπραξαν το έγκλημα να γεννηθούν με το λάθος -για την ορθοπολιτική εποχή μας- χρώμα δέρματος, γονατίζουν και ζητούν ταπεινά συγχώρεση από τη μαύρη φυλή για τις ...αμαρτίες τους.
Ο αρχισυντάκτης των "Νew York Times" εξαναγκάζεται σε παραίτηση επειδή τόλμησε, δίπλα σε ένα άρθρο υπέρ των διαδηλώσεων, να δημοσιεύσει και ένα άρθρο Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή που ζητούσε την επέμβαση του στρατού για να σταματήσουν οι λεηλασίες. (https://edition.cnn.com/2020/06/07/media/james-bennet-new-york-times-resigns/index.html)
Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε, ύστερα από τις σφοδρές αντιδράσεις, και ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Bon Appétit επειδή στα social media κυκλοφόρησε μία φωτογραφία του από το 2003, στην οποία φαίνεται μεταμφιεσμένος με "brown face". Και αυτός αντί να οργιστεί με την αδικία, κλαψουρίζει πως θα προσπαθήσει να γίνει καλύτερος άνθρωπος. (https://www.lifo.gr/now/world/285526/o-arxisyntaktis-toy-bon-appetit-paraitithike-meta-tin-apokalypsi-palias-fotografias-me-brown-face)
Παρουσιαστής ραδιοφωνικής παραγωγής στη Μ.Βρετανία απομακρύνθηκε από την εκπομπή του ενώ η αρμόδια δημόσια αρχή διεξάγει έρευνα εναντίον του επειδή άσκησε κριτική στο ακροαριστερό κίνημα "Black Lives Matter" και αμφισβήτησε την έννοια του "λευκού προνομίου". (https://www.bbc.com/news/world-europe-isle-of-man-52936980 )
Η ταινία «Όσα παίρνει ο Άνεμος» αποσύρθηκε από την πλατφόρμα HBO Max επειδή κρίθηκε ότι απηχεί τις "ρατσιστικές" φυλετικές προκαταλήψεις της εποχής της. (https://www.in.gr/2020/06/10/entertainment/cinema/ratsistiki-tainia-osa-pairnei-o-anemos-aposyrthike-apo-platforma/)
Με πρόσχημα τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ και τη μάχη εναντίον του ρατσισμού, όλα τα βοθρολύματα της αριστερής παράνοιας έχουν ξεχυθεί στην επιφάνεια και απειλούν να μας πνίξουν. Τα καλοζωϊσμένα τέκνα της μεσαίας και μεγαλοαστικής τάξης που καθοδηγούν τις διαδηλώσεις, αντλώντας έμπνευση από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο και γεμάτα μίσος για τον Δυτικό πολιτισμό, είναι έτοιμα να καταστρέψουν, να λεηλατήσουν, να διαπομπεύσουν, να φιμώσουν και να ξαναγράψουν την ιστορία, εξαφανίζοντας από αυτή ο,τιδήποτε δεν ταιριάζει στην παλαβή ιδεολογική ατζέντα τους. Το γεγονός πως οι πολιτικές, δημοσιογραφικές και οικονομικές ελίτ ηρωοποιούν και κανακεύουν αυτόν τον υπόκοσμο, αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ποιες είναι οι ιδεολογικές συμπάθειες αυτών που μας κυβερνούν..
Tilemachos Chormovitis
Για την αντιγραφή : Cherokee 21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου