ΠΕΡΙ "ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥ...
Επειδή τα τελευταία χρόνια ακούγεται πολύ συχνά η λέξη "δωδεκαθεϊσμός", με σαφείς υποτιμητικες τάσεις και αιχμές, ας ξεκαθαρίσουμε ότι:
Οι όροι "δωδεκάθεο", "δωδεκαθεϊσμός",
"παγανισμός, καθώς και η ευφάνταστη "ειδωλολατρεία", είναι όροι νεοπαγείς, που επικράτησαν ως ανυπόστατα χριστιανικά κατασκευάσματα, με σκοπό την διασάλευση της αλήθειας και τον διασυρμό της Ελληνικής Κοσμοθέασης.
Οι πρόγονοί μας δεν ήταν δωδεκαθεϊστές,
ούτε είχαν ποτέ χρησιμοποιήσει αυτόν τον ανακριβή θρησκευτικό προσδιορισμό!
Οι πρόγονοί μας ήταν πολυθεϊστές!
Δεν είχαν δόγμα ούτε ακολουθούσαν με κλειστά μάτια και χωρίς κρίση, τις εντολές κάποιου "ιερού βιβλίου". Ήταν ψυχικά και πνευματικά ελεύθεροι και τιμούσαν το μεγαλείο της Φύσεως, όπως εκδηλώνεται μέσα από τον Ουρανό, τα πλανητικά φαινόμενά του και την ενεργειακή τους εκδίπλωση προς την Γη, την ένσαρκη ψυχή και την ανθρώπινη διάνοια.
Εχοντας αντιληφθεί ότι η Συμπαντική Αρμονία εκτυλίσσεται μέσα από μια 'Αρρητη Αρχή, προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον υπερβατικό χώρο και τις θεϊκές οντότητες που τον διέπουν. Και έχοντας κατανοήσει ότι ο άνθρωπος των τριών διαστάσεων και των πέντε αισθήσεων, ούτε κατά διάνοια μπορεί ν' αντιληφθεί τις οντότητες που βρίσκονται σε διαφορετικές διαστάσεις και πολύ περισσότερο, δεν μπορεί ν' αντιληφθεί και να κατανοήσει τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους, προσπάθησαν και πέτυχαν την νοητική υπέρβαση, διά της ερευνητικής οδού και ενασχόλησης.
Επιχειρώντας την συνεχή πνευματική τους εξέλιξη, οι Έλληνες κατόρθωσαν μέσα από την Έρευνα, ν' αναπτύξουν την Επιστήμη, τις Τέχνες και τον ορθό Λόγο. Μ' αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να διαγράψουν μια συνεχώς ανοδική ψυχοπνευματική διαδρομή και εκεί στήριξαν την θεωρία της ανελίξεως, ως βαθμιαία και συνεχή εξέλιξη των όντων.
Οι Έλληνες ήταν αυτοί που έθεσαν την θεωρία της ανελίξεως των όντων ως υπέρτατο φυσικό νόμο και οι γνώσεις που αποκτούσαν ήταν για το κοινό καλό.
Μέσα από αυτή την διαδικασία, βαθμιαία άλλαζε η στάση τους προς την ζωή και ο χαρακτήρας τους προς το καλύτερο, ενώ λόγω της επαφής τους με τον υπερβατικό χώρο έπαυαν να φοβούνται τον θάνατο και τον έθεσαν στην πραγματική του διάσταση, ως εξελικτική μορφοποίηση της χονδροειδούς ύλης προς την λεπτοφυή της μεταστοιχείωση.
Οι πρόγονοί μας, ακολούθησαν τον ρυθμό της Φύσεως και τον αποτύπωσαν μέσα από την ισορροπία των αρρένων και θηλέων δυνάμεων, όπως εκφράστηκαν από το μεγαλείο των δώδεκα Ολύμπιων υπερδιαστατικών οντοτήτων. Ουδέποτε ο Έλλην φαντάστηκε ότι οι Κοσμογονικές Δυνάμεις της Φύσεως θα μπορούσαν να εγκλωβιστούν μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια θρησκείας που στηρίζει το δόγμα, ώστε να υπηρετείται από αυτό και να επιβάλλεται αυθαίρετα.
Η Ελληνική Κοσμοαντίληψη αποτυπώνεται γλαφυρά μέσα από τον λόγο του πάμφωτου και όχι "σκοτεινού" Ηρακλείτου:
[...Κόσμον τονδε, τον αυτόν απάντων, ούτε τις θεών ούτε ανθρώπων εποίησεν, αλλ’ ην αεί και έστιν και έστε πύρ αείζωον...]
(Αυτόν τον κόσμο δεν τον έπλασε κανένας θεός ή άνθρωπος, παρά υπήρχε πάντα, υπάρχει και θα υπάρχει ως αιώνια, ζωντανή φωτιά)
Εν κατακλείδι,
η Κοσμοθέαση των Ελλήνων, ως εφαρμοσμένη διαδικασία ύψιστης θεώρησης, έσπρωξε την ανθρωπότητα μακριά από το σκότος της άγνοιας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ανθρώπου κι έχει ανεξίτηλη υπογραφή Ελληνική!
Στίλβη Μ.Μ.
Για την μεταφορά Cherokee21